jueves, 3 de diciembre de 2015

Fira del llibre valencià, amb Pagès Editors a llibreria ARGOT


FIRA PAGÈS EDITORS del llibre Valencià (19 de desembre)

MATÍ
12 h: Taller amb Nandibú a càrrec de: Tània Muñoz Marza

Nandibú es un segell amb què vol compartir amb infants i joves les històries que ens fascinen tant d'autors del nostre país com d'arreu del món. I estem tan convençuts de la nostra aposta que fins i tot hi convidem els lectors adults perquè en puguin gaudir.

TARDA ( Horaris aproximats)

Narrativa
Leandre Iborra (Les mars perdudes) 18:00h a 18:40h

Set narracions que tenen com a fons El Campello, una població marinera propera a Alacant. La seua història gira al voltant de la mar. Hi ha cinc històries on es mostren la vida de la gent de la mar de fa cent anys i dues històries que parlen de l’actualitat, dels immigrants que han arribat a les nostres terres, de la seua lluita per sobreviure i de la seua integració. Al llibre, a més de conèixer la vida dels pescadors, o els viatges de mesos per anar a pescar a Larraix al Marroc, els lectors també descobriran els penya-segats de la costa, les coves on s’amagaven els contrabandistes o el soroll que fa l’aigua de la mar quan entra al fons la cova del llop Marí, així com les plantes i herbes de la zona i quina era la utilització que es feia.

Poesia
Ramon Guillem (La set intacta) 18:40h a 19:20h

Una obra unitària, malgrat haver estat escrita entre els anys 2008 i 2013, que poetitza tot allò que "a pesar del temps i de la presència constant de la mort ens fa sentir vius amb la mateixa set de sempre, amb tota la set intacta", en paraules de Guillem. La reivindicació del desig i de l'amor, de la bellesa i de la paraula són el recer contra l'efímer i la fugacitat de la vida, constants en la poesia d'aquest autor. El llibre consta de dos parts. La primera versa sobre el fred, la fosca, la fragilitat del goig, la mort, el pas de temps, la vida buida, la desfeta -per exemple, al poema Cendra sobre cendra sobre la ciutat de València-, el dolor i el desamor. A la segona part, però, la presència de la llum tot ho inunda.

Assaig
Josep Conill (Submarins de butxaca) 19:20h a 20:00h


Alcidamant d’Elea definia el pensament com «una màquina per assetjar la llei i l’hàbit, els reis hereditaris i l’Estat». Fidel a aquest designi radical, com si d’un presocràtic postmodern es tractés, l’autor de Submarins de butxaca, amb una llengua esmolada que no retrocedeix ni davant l’autoparòdia, s’encarrega de posar en qüestió algunes de les principals facetes (sociopolítiques, morals, artístiques, epistemològiques i religioses) del sentit comú contemporani. Un llibre insolent i intempestiu, amb un àcid sentit de l’humor a cavall entre l’absurd i la tragèdia, que entronca amb la tradició dels grans aforistes centreeuropeus com Lichtenberg, Kraus, Canetti o Lec. Premi d’Assaig Josep Vallverdú, 2008.


No hay comentarios:

Libro de la vida Adaptado al español actual de Jesús,Santa Teresa

  Esta es la obra más íntima y personal de Santa Teresa de Jesús, y la que le valió el proceso de la Inquisición por sus testimonios sobrena...