viernes, 20 de febrero de 2015

Presentem Perduda entre canyes divendres 20 de febrer a les 19h. Una introducció a les Festes de la Magdalena. El llibre inclou proposta didàctica.



Sempre hi ha un moment en la nostra infància que ens uneix d'una manera especial a la terra a què pertanyem i que perdura en nosaltres com un dels més preats records, que sense adonar-nos encomanem amb el pas del temps als nostres fills. El baptisme com a romeus a la Romeria de les canyes en les festes de La Magdalena es un d'ells i com a tal es reflexa en aquest conte. Un llibre que inclou una unitat didàctica anomenada: Festes de la Magdalena a Castelló, a mes del text íntegre del Rotllo i Canya


Perduda entre canyes. Edició amb proposta didàctica, de Mª Carmen Aldàs i Vicent Jaume Almela. Se trata de una reedición del libro que introduce al lector en el mundo de las fiestas de la Magdalena, explica y transmite los valores culturales del patrimonio castellonense. Un recorrido por las tradiciones más arraigadas que afloran durante la infancia y que, con el paso de los años, se transmite a las nuevas generaciones.
El bautismo como romeros en la tradicional romería del primer domingo de las fiestas fundacionales es no de los momentos que se reflejan en este cuento que en esta reedición incluye una unidad didáctica denominada: Festes de la Magdalena a Castelló. Además, el libro también recoge el texto íntegro del Rotllo i Canya




El divendres 20 de febrer a les 19 hores, en la llibreria Argot de Castelló, Vicent Jaume Almela, narrador i Mari Carmen Aldás, il·lustradora, ens presenten la segona edició del conte «Perduda entre canyes».
En ell han volgut reflectir eixe moment de transvasament generacional d’una de les tradicions que conformen les Festes de la Magdalena a Castelló, com és la matinada de la Romeria de les Canyes, on és més menuts prenen consciència per primera vegada del significat d’aquestes festes fundacional.
I és que sempre hi ha un moment en la nostra infància que ens uneix d’una manera especial a la terra a què pertanyem i que perdura en nosaltres com un dels més preats records, que sense adornar-nos encomanem amb el pas del temps als nostres fills.
Aquesta vegada al conte l’acompanya una unitat didàctica per ajudar als menuts a saber un poc més de les nostres festes.
Actuació musical del grup castellonenc: Els de la Fileta.



No hay comentarios:

El espiritu de la ilustracion 2022 Todorov, Tzvetan

  Tras la muerte de Dios y el desmembramiento de las utopías, nuestra época parece arrojada a la incertidumbre. Muchos de los esfuerzos inte...