miércoles, 4 de junio de 2014

Pervivència de la indumentària tradicional a les comarques del Nord Valencià, 1835-1920

El llibre "Pervivència de la indumentària tradicional a les comarques del Nord Valencià, 1835-1920" és la continuació de l'anterior " Cent anys d'indumentària tradicional. Castelló de la Plana. 1730-1830"


 http://www.argot.es/perviv%C3%A8ncia-de-la-indument%C3%A0ria-tradicional-a-les-comarques-del-nord-valenci%C3%A0-1835-1920-venta-30062014-2


És el fruit d'una investigació a partir dels Butlletins Oficials de la Província de Castelló que  es troben a l'arxiu de la Diputació Provincial a l'avinguda La Vall d'Uixó on hi apareixen centenars de decripcions de persones que estaven buscades per la justícia o bé calia identificar per algun motiu.
Per una altra banda, en la línia de l'Agrupació Folklòrica el Millars, el llibre compleix abastament l'objectiu de  la divulgació de la indumentària i per això el llibre té una part central amb grans il·lustracions amb models de roba inspirats amb les descripcions dels BOPs però amb la roba antiga o reproducció propietat dels membres del grup qui s'han vestit en unes escenes costumistes basades en diferents tipologies socials:  des de les populars de treball i de festa fins les dels oficis  i senyors/es. Donant a més una idea evolutiva al llarg del s. XIX i part del s. XX, marcant en tot moment la pervivència d'unes peces considerades tradicionals valencianes que al llarg d'eixe període desapreixeran engolides per la modernitat i la moda internacional, deixant en el record i en els armaris allò que quedava d'un temps passat.











No hay comentarios:

Mujeres artistas en México Las generaciones del exilio español Guasch Marí,Yolanda

  Esta obra viene a sumarse al importante número de estudios publicados en los últimos años que han tenido como objetivo visibilizar el pape...