martes, 17 de septiembre de 2013

On són els llibres de Jaume I ? (Obra teatral en vers, en tres actes), per Pascual R. Huedo Dordá


On són els llibres de Jaume I ? (Obra teatral en vers, en tres actes), per Pascual R. Huedo Dordá

Íntegrament en vers, ON SÓN ELS LLIBRES DE JAUME I ? narra al llarg de tres actes, la història del jove rei Jaume, amb el rerefons històric del s. XIII, al marc del Castell de Montsó, on va ésser traslladat el 1213, per ordre del Papa Innocenci III.

La neglicència d'alguns personatges, com ara els regents, Sanç de Rosselló i la seua muller, ericaboriats per l'aparent dèria que mostrava el jove rei pels llibres, juntament amb la cobdicia d'uns altres, -la identitat dels quals, per raons obvies, no desvetllarem aci- desfermaran una envitricollada trama on l'ambició pel poder es trenarà subtilment amb l'amoi; la lectura i els somnis de conquestes del propi rei.
El drama, en clau d'humor i amb no poques i délirants prolepsis, ucronies, anacronies i altres jocs narratius, esdevindrà finalment un curios entremesclall de llegenda, historia i fantasia on no resultarà fàcil -i probablement tampoc necessari- esbrinar-hi els límits.
A més a més, he considérat convenient incloure-hi un Annex de notes històriques, al final del llibre, amb referències numèriques als versos corresponents, on s'hi ex­pliquen, de forma ampliada i documentada, un munt de detalls que altrament podrien passar inadvertits
L'autor
Pascual R. Huedo Dordá
9788415935032

No hay comentarios:

Libro de la vida Adaptado al español actual de Jesús,Santa Teresa

  Esta es la obra más íntima y personal de Santa Teresa de Jesús, y la que le valió el proceso de la Inquisición por sus testimonios sobrena...