jueves, 23 de febrero de 2012

El abuelo que saltó por la ventana en Castellón, cogío un barco llamado el Niño 44 y aprendió el arte de vivir

El Abuelo que saltó por la ventana y se largó
Jonas Jonasson

A los cien años, aún queda mucho por vivir. Esta es la reflexión principal de nuestro protagonista, que lejos de torturarse ante el inexorable paso del tiempo, decide en su centésimo cumpleaños escapar de la residencia de ancianos, dejar plantados a todos los invitados de su no-fiesta de cumpleaños y vivir la vida que le queda como le de la gana. La suerte le sonrie y por casualidades de la vida consigue una maleta llena de dinero con la que se le ocurrirá ser creativo... Una novela que está arrasando en media Europa y que promete replantearnos nuestro futuro sin que nuestra edad sea un impedimento.

De viatge per terres valencianes. Al Segle XXI i en el marc de la sostenibilitat. Volum II, Passetjades per les comarques de Castelló
Paco Tortosa
Carena Editors

Un llibre que ens convida a revisitar el nostre patrimoni natural per tal de que el gaudim en nous ulls i que reflexionem sobre el nostre entorn. Un llibre que es gaudeix plana a plana, que transmet ganes de visitar els llocs que l´autor ens recomana i que ací en el llibre venen descrits perfèctament, amb fotografies meravelloses sense que necessitem de GPS o brúixola per orientar-nos. Una guia romàntica, literària, natural i naturista per tal de descobrir tots els indrets que s´amaguen a la província de castelló.
No té a les mans, apreciat i anònim lector, un llibre de viatges convencional. Tampoc una recopilació d’itineraris superficials i impersonals feta en un gabinet que tant es porta darrerament en aquesta regió que, paradoxalment, com més s’autoqualifica com a turística més transita pel camí de la rajola, el ciment i l’especulació.
“De viatge per terres valencianes” són unes passejades fetes realitat des de la geografia i el medi ambient. Caminades, si m’ho permeten, entre l’excursió lúdica i l’eixida tècnica de camp i amb un rerefons tan patriòtic com pedagògic. Nogensmenys, trobaran també pinzellades d’història i botànica, sociologia i geomorfologia, demografia i antropologia. Els espais rurals del país són sobretot els escenaris per on discorren les mirades i les reflexions, i els protagonistes els diferents paisatges i paisanatges que els fan possibles encara hui en aquest món alhora local i global. El text exerceix valencianisme geogràfic, o a l’inrevés, tot un gènere literari ple de mèrits que tant i bon bagatge ideològic ha aportat a la consciència d’aquest país.

Rumbos Cambiantes
Enrique Valls Pitarch y María José Casanova Escrig

Esta es una novela de suspense, rápida, con trazas de humor, pasión e intimismo. Una novela vital, junto a una trama llena de ambiciones e intereses económicos en la que se suceden intereses farmacéuticos, especulación inmobiliaria y una misteriosa muerte... Una novela que te arrastra como el oleaje del mar y que te obliga a leerla de un tirón. La ambientación marinera acompaña estas páginas desde su inicio hasta llegar a un final impactante. Así que si te gusta navegar, te van las novelas de marineros, o eres buceador, este es tu libro.

L´art de viure
Gaspar Hernández

Un llibre que destila l´esència de la felicitat, amb un recull de les millors frases escrites mai, per escriptors com: Dostoievski, Victor Hugo, Lao Tse, Lev Tolstoi, Albert Camus, Dickens, Flaubert, John Milton; “La ment Potter un cel dels inferns i un infern dels cels”. Tot un recull de saviesa, que cal gaudir per viure millor.

El Niño 44
Tom Rob Smith

Un thriller inquietante sobre la guerra fría que consigue trasladarnos de golpe a una época en la que los espías, la tensión militar y los secretos de estado, eran el pan de cada día para medio mundo. Tom Rob consigue hacer de cada página de este libro un monumento a la tensión y pulso narrativo. Una novela imprescindible.

No hay comentarios:

El espiritu de la ilustracion 2022 Todorov, Tzvetan

  Tras la muerte de Dios y el desmembramiento de las utopías, nuestra época parece arrojada a la incertidumbre. Muchos de los esfuerzos inte...